Перейти до основного вмісту
Історична перемога ФК "Університет" у Літній Універсіаді з футболу серед чоловіків

Історичну для себе перемогу в Літній Універсіаді України з футболу серед чоловіків здобула футбольна команда Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. У фінальній частині Універсіади-2023, яка відбулася в Чернівцях на двох футбольних стадіонах – «Хет-Трик Арені» та ФОК «Олімпія» - взяли участь вісім найсильніших студентських команд України, які спочатку змагалися на груповому етапі, а потім у стикових матчах визначилося підсумкове розташування команд.

Чернівчани перемогли у двох матчах групового етапу і один зіграли внічию. Дві впевнені перемоги з рахунками 3:0 (над ВНТУ з Вінниці) і 4:0 (на Черкаським НУ) говорять самі за себе, а взагалі команда ЧНУ не пропустила у груповому етапі жодного м’яча у свої ворота.
В поєдинку за І-ше місце проти НУ «Чернігівський Колегіум» чернівчани відкрили рахунок у матчі з пенальті, після чого команда суперника з незрозумілих причин завчасно покинула поле і, таким чином, ФК «ЧНУ» став чемпіоном XVIII Літньої Універсіади України з футболу серед чоловіків.

Загальна різниця забитих-пропущених м’ячів у ФК «ЧНУ» - 8:0, то ж ворота буковинських студентів так протягом усього турніру залишилися «на замку». З цього приводу хочеться особливо відмітити захист команди, що відіграв, як то кажуть, «на всі 100».

Кращим бомбардиром чернівчан став Максим Беслюбняк. Максим тричі відзначився у воротах вінничан і по одному голу забив командам з Черкас і Чернігова. У підсумку з 5-ма забитими м’ячами буковинець став і кращим бомбардиром усієї Універсіади.

Водночас кращим гравцем турніру, на думку багатьох фахівців, став капітан «ЧНУ» Андрій Фучинський: Андрій на своїй позиції відіграв дуже надійно і зовсім не дав розігратися своїм опонентам.

На церемонію закриття Універсіади привітати футбольну студентську спільноту України завітали ректор ЧНУ Роман Петришин, перший проректор Василь Балух і декан факультету фізичної культури та здоров’я людини ЧНУ Ярослав Зорій.

Текст та фото: Альбер Комарі

  • Андрій Королянчук
    Хочу в першу чергу подякувати хлопцям, за чемпіонство! Ми до цього 3 роки готувались. Починаючи від тренувального процесу, закінчуючи підбором футболістів! Вони відновили наш чемпіонську традицію і тепер залишилось тримати цей рівень! Дякую ЗСУ за можливість хлопцям рости хорошими футболістами, та здійснювати дитячі мрії! Дякую всім вболівальникам за їх підтримку, адже це 12-й гравець на футбольному полі!
    Андрій Королянчук
    Головний тренер ФК «Університет», виколадач кафедри фізичного виховання
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності