Перейти до основного вмісту
Інтерактивний захід «Короткий гайд по ЄС»

14 березня в Науковій бібліотеці Чернівецього національного університету імені Юрія Федьковича відбувся інтерактивний захід «Короткий гайд по ЄС». Захід організували та провели Інформаційний центр Європейського Союзу та ініціатива «Посли європейської молоді» в Україні.

Учасниками заходу стали студенти факультету історії, політології та міжнародних відносин та економічного факультету нашого університету. У форматі відкритого живого спілкування присутні обговорили актуальні питання участі української молоді в євроінтеграційних процесах країни.

Посолка європейської молоді, студентка ФІПМВ Софія Богданова презентувала розповідь про історію створення Європейського Союзу, його діяльність, систему та принципи функціонування. Софія також поділилася власним досвідом участі в проєктах та програмах ЄС для молоді, зокрема про волонтерську роботу в ініціативі «Young European Ambassadors».

Координаторка ІЦ ЄС Лариса Ворнік розповіла присутнім про Мережі Європейського Союзу в Україні: Інформаційні центри ЄС, Євроклуби, проєкти EU Study Days й Team Europe, програми Еразмус+ та European Union Visitors Programme. Наголосивши на тому, що Європейський Союз пропонує широкий спектр безкоштовних можливостей, доступних для української молоді починаючи зі стипендій, тренінгів, пільг, грантів і до волонтерства за кордоном.
 
Насамкінець учасники заходу взяли участь в захопливій відеогрі на онлайн платформі Kahoot, перевіривши свої знання про Європейський Союз. Переможцями квізу стали студенти ФІПМВ Роксолана Миронюк, Дарʼя Беляєва, Поліна Барилко, Анастасія Шклялук, Всеволод Сопронюк.

Активні учасники заходу отримали призи та подарунки від Представництва ЄС в Україні та ініціативи «Young European Ambassadors».

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності