Перейти до основного вмісту
Гуманність та гуманітарні науки: виклики для науки та культури під знаком війни і криз

8-9 травня у Віденському університеті (Австрія) за підтримки Iнституту німецької культури та історії Південно-Східної Європи Мюнхенського університету Людвіга Максиміліана відбувся симпозіум «Гуманність та гуманітарні науки: виклики для науки та культури під знаком війни і криз – культурна спадщина, мережі, комунікація». У його засіданні взяла участь делегація нашого університету у складі проректорки Тамари Марусик, начальника міжнародного відділу Сергія Луканюка та заступниці начальника міжнародного відділу Оксани Матійчук.

Приємно зазначити, що практично у всіх доповідях відчувалася присутність нашого університету у двох вимірах: як освітньої і наукової інституції, так і об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. На пленарному засіданні з презентаційною доповіддю «Університет від Франца Йосифа – до Юрія Федьковича: шлях до ЮНЕСКО» виступила Тамара Марусик.

Учасники симпозіуму представили власне бачення ключових викликів для гуманітарних наук, котрі принесла війна в Україні. На прикладі нашого університету, як об’єкта культурної спадщини ЮНЕСКО, актуальними темами під час обговорення стали спільна європейська спадщина, дієздатність та адаптація наукових спільнот, професійна наукова комунікація, цифрова трансформація у сфері охорони і збереження культурної спадщини, громадянська позиція у гуманітарній сфері, підтримка культурно-мистецьких проєктів та ін.

 У засіданні круглого столу взяла участь заступниця начальника міжнародного відділу ЧНУ Оксана Матійчук, яка акцентувала увагу на необхідності підвищення ролі гуманітарних наук у публічному дискурсі на основі наукових зв’язків і позиції науковців європейських країн в умовах війни в Україні.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності