Перейти до основного вмісту
Гуманітарна допомога для співробітників, студентів ЧНУ та їх рідних, які зараз у лавах ЗСУ

14 грудня Волонтерський штаб Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича провів чергову видачу гуманітарної допомоги співробітникам університету та студентам, чиї члени родини зараз перебувають у лавах ЗСУ.

Завдячуючи підтримці міжнародних партнерів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, продуктові набори та засоби особистої гігієни отримали понад 100 осіб. Подібна волонтерська ініціатива систематично реалізується в нашому університеті з моменту початку повномасштабного вторгнення росії.

Серед найбільших донорів гуманітарної допомоги 2023 року, завдяки яким ЧНУ має можливість регулярно підтримувати наших захисників та їхні родини, а також внутрішньо переміщених осіб, котрі проживають в гуртожитках ЧНУ, слід відзначити:
1. Інститут німецької історії та культури Південно-Східної Європи (Німеччина) та його директора Флоріана Кюрер-Вілаха, який започаткував збір благодійних внесків для закупівлі гуманітарної допомоги (Мюнхен, Німеччина).
2. Благодійну організацію «Орден Йоганнітерів. Місія Сірет» (Німеччина - Румунія).
3. Благодійну організацію «Спілка допомоги Швабія-Буковина» (Ауґсбурґ, Німеччина)
4. Товариство «Rădăuţiul civic» (Радівці, Румунія) 
5  Благодійна організація «Serviciul Voluntar de Ambulanță» (Ясси, Румунія) 
6. Університетську клініку м. Галле (Німеччина)
7. Сучавський університет «Штефан чел Маре».

Непоодинокими були також випадки, коли викладачі європейських університетів проявляли приватну ініціативу надати гуманітарну допомогу українському народові через Чернівецький університет. Зокрема, ми особливо вдячні нашим партнерам з Технічого університету м.Любека та Педагогічного університету м.Людвіґсбурґа (Німеччина).

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича завжди підтримує і всяко допомагає внутрішньо переміщеним особам та воїнам. Нагадуємо, що у ЗСУ перебуває понад сотня студентів та співробітників нашої alma mater.

Висловлюємо щиру подяку нашим міжнародним партнерам. Разом до перемоги! Слава Україні!

  • Оксана Матійчук
    Приємно, що на запрошення Волонтерського штабу ЧНУ складати продуктові та гігієнічні комплекти гуманітарної допомоги відгукнулося чимало співробітників та співробітниць - з адміністративної частини та з-поміж викладацького складу. Також до волонтерської команди долучилася одна студентка. Більше десятка пар рук невтомно впродовж декількох годин працювали на складі, пакуючи гуманітарну допомогу та підтримуючи приязну веселу робочу атмосферу.
    Оксана Матійчук
    Заступниця начальника відділу міжнародних зв'язків університету, координаторка Волонтерського штабу ЧНУ
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності