Перейти до основного вмісту
Голос з фронту

6 березня зі студентами та викладачами факультету іноземних мов Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича зустрівся полковник Державної прикордонної служби України, кандидат історичних наук, почесний консул Австрії в Чернівцях (2014–2019), член Наглядової ради університету Сергій Осачук, який з серпня 2022 року бере участь у бойових діях на Східному фронті, а у 2023 році був нагороджений головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним «Срібним хрестом».

Багатогранна особистість гостя, глибока ерудиція та вміння давати неочікувані відповіді на запитання сприяли високій активності студентів (через обмеження Google Meet їх було 100 і багато, на жаль, не змогли доєднатися). Об’єктивно та щиро Сергій Осачук розповів про сферу своєї діяльності, особливості міжкультурної комунікації в умовах війни, моделювання розмов з іноземними журналістами, шляхи підготовки та вдосконалення військових перекладачів, меседжі, які закладає у свої інтерв’ю з іноземними журналістами, яких тем в розмовах варто оминати та чому, політично чутливу лексику та багато іншого.

Учасники зустрічі отримали компетентні поради, як за допомогою іноземних мов здійснювати щоденний особистий внесок у боротьбу зі спільним ворогом.

Голос з фронту
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності