Перейти до основного вмісту
Фінал конкурсу декламаторів творів Тараса Шевченка

«Врага не буде, супостата»! Під таким гаслом 7 березня у Шевченківській залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся фінал конкурсу декламаторів творів Тараса Шевченка, присвячений 210-й річниці від Дня народження українського генія.

До учасників поетичного турніру з привітальним словом звернулися проректорка з науково-педагогічної роботи з питань навчально-виховного процесу, доктор історичних наук Тамара Марусик, декан філологічного факультету, доктор філологічних наук, професор Борис Бунчук доктор філософії, отець Микола Шкрібляк.

Цьогоріч у Шевченківському конкурсі взяли участь 32 студентів. До фіналу увійшло 19 учасників з економічного факультету, факультету педагогіки, психології та соціальної роботи, факультету фізичної культури та здоров’я людини, філологічного факультету, а також фахового коледжу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

За підсумками голосування членів журі перемогу у конкурсі вибороли такі студенти: 

  • Володаркою Гран-прі стала Ольга Щур (філологічний факультет).
  • 1 місце (номінація «Декламація» – Богдан Крижановський (фаховий коледж ЧНУ); 
  • 1 місце (номінація «Мелодекламація») – Софія Курилюк;
  • 1 місце (номінація «Театралізація») – Анастасія Чорна (факультет фізичної культури та здоров’я людини);
  • 2 місце (номінація «Декламація») -  Денис Мартинюк (філологічний факультет), Анастасія Маковійчук (факультет педагогіки, психології та соціальної роботи), Єлизавета Кирницька (факультет педагогіки, психології та соціальної роботи);
  • 3 місце (номінація «Декламація) – Наталія Захарюк (філологічний факультет), Діана Федишена (факультет педагогіки, психології та соціальної роботи), Артур Неспляк (економічний факультет); 3 місце (номінація «Театралізація») – Марія Москалюк (фаховий коледж ЧНУ).
  • Подячний приз отримала Анна Ластівка – студентка факультету фізичної культури та здоров’я людини, яка нині перебуває в лавах ЗСУ.

Дипломантами конкурсу читців стали Каріна Щорчук, Юліана Чекановська (філологічний факультет), Світлана Грищук, Марія Козакова, Анастасія Перепічка (факультет педагогіки, психології та соціальної роботи), Віра Гараджій, Ольга Шубкіна (факультет фізичної культури та здоров’я людини).

Усі учасники поетичного конкурсу були відзначені грамотами та нагороджені пам’ятними призами.

На завершення заходу модераторка Лариса Маркуляк висловила подяку керівництву університету за підтримку у проведенні конкурсу.

Шевченкове Слово об’єднує всіх українців у боротьбі за свободу та незалежність і є потужною зброєю у нашій боротьбі з російським ворогом. Це щит і меч нашої нації. Слава Україні! Героям Слава!

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності