Перейти до основного вмісту
Діяльність Волонтерського штабу університету

Волонтерський штаб Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича продовжує наближати нашу перемогу. Студенти, викладачі та співробітники спільними зусиллями з початку війни систематично допомагають внутрішньо переміщеним особам та військовослужбовцям, які цього потребують. 

Завдяки тісним партнерським відносинам Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича із навчальними закладами інших країн та активній міжнародній діяльності університету, Штабу вдається отримувати великі партії гуманітарної допомоги. Університет висловлює подяку найбільшим донорам гуманітарної допомоги:

  • Інституту історії та культури Східної Європи (Німеччина) та його директору Флоріану Вілах-Кюреру;
  • громадській організації «Румунський інститут миру «Патрір» (Румунія);
  • Сучавському університету «Штефан чел Маре»;
  • громадській організації «Орден Йоганітерів» (Німеччина);
  • товариству "Радівці" (Румунія);
  • Університетській клініці Галле (Німеччина)"
  • Волонтерській службі швидкої допомоги (Румунія);
  • Педагогічному університету м. Людвіґсбурґ (Німеччина).

Волонтерський штаб Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича завжди активно підтримував і буде підтримувати внутрішньо переміщених осіб, які мешкають у гуртожитках університету. Зокрема, активісти Штабу продовжують традиційну видачу продуктових наборів. У складі кожного пакунку не менше ніж 7 одиниць продуктів харчування. Від початку війни роздано близько 10 000 продуктових пакунків. ВПО мають постійний зв’язок з представниками університету через постійні канали комунікації, що дозволяє оперативно доносити будь-яку інформацію та отримувати відгуки. 

Університет активно підтримує і військовослужбовців. Волонтерський штаб за запитом передає необхідні продукти харчування, засоби гігієни та інші речі в зони проведення бойових дій, підтримує збори коштів та організовує благодійні заходи.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності