Перейти до основного вмісту
«Буковинська весна»

25 травня у Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича у рамках мистецького проєкту «Буковинська весна» відбувся концерт хорової музики. Проєкт заснований у 2016 році секцією диригування і хорового співу кафедри музики факультету педагогіки, психології та соціальної роботи та організований доценткою Зоєю Софроній.

Цьогоріч концерт хорової музики відбувається у часи складних випробувань для українського народу. Але українська хорова пісня має лунати по всьому світові, транслювати незламність нашого духу. Адже вона згуртовує і надихає, допомагає вистояти нашій нації у важкій боротьбі за свободу.

З вітальним словом до організаторів і учасників звернулася проректорка університету, голова культурно-мистецького проєкту  «Схід+Захід=Мир» Тамара Марусик: «Дуже приємно, що у цій залі щороку зустрічаються чудові хорові колективи, які дарують людям насолоду і викликають чудові емоції. Наші хори є своєрідною візитівкою університету».

Пролог концерту був до сліз зворушливим, коли Зведений хор ЧНУ виконав  «Lacrimosa» із Реквієма В.А.Моцарта. У фінальній частині концерту була виконана «Весільна пісня» Зведеним хором ЧНУ у супроводі інструментальної групи хору «Резонанс» (керівник і диригент Зоя Софроній).

У концерті хорової музики прийняли участь мішаний хор «Резонанс» (керівник Ольга Чурікова-Кушнір, концертмейстер Олександра Кирстюк), дівочий хор «Anima» (керівник Алла Зубчук, концертмейстер – Альона Бондар), хор студентів заочної форми навчання (керівник  Зоя Софроній – Олена Кнігницька), вокально-інструментальний ансамбль магістрів (керівник Ольга Чурікова-Кушнір), тріо «Мрія» (керівник магістрантка Тетяна Пелепюк), ведучі і солісти – Георгій Постевка та Олександра Кирстюк.

Мистецький проєкт «Буковинська весна» об’єднав не тільки студентську молодь, але й творчі колективи музичних шкіл, з якими кафедра музики плідно співпрацює (ДМШ № 1 «Зірка надії» (керівник Наталя Мацей, концертмейстер – Світлана Бардаус) і ДМШ № 4 «Allegro» (керівник Марія Кметь, концертмейстер – Олена Єрміліна). Зі словами подяки до адміністрації університету та організаторів проєкту звернувся директор музичної школа № 4 м. Чернівці Руслан Гнатчук.

Глядацька аудиторія була зачарована жанровим розмаїттям, виконавською майстерністю та рівнем підготовки творчих колективів.

Браво талановитій молоді! Браво організаторам і керівникам!

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності