Перейти до основного вмісту
Будуємо спільний європейський простір

22-23 травня на запрошення відділу міжнародних зв’язків Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича наше місто відвідала німецька політикиня Реббека Гармс (Союз 90/Партія Зелених), режисерка-документалістка.

Ребекка Гармс була депутаткою Європейського парламенту, співголовою фракції Зелені/Європейський вільний альянс та співголовою делегації у Парламентській асамблеї ЄВРОНЕСТ. Упродовж багатьох років системно підтримує Україну та євроінтеграційний курс нашої держави. У червні 2018 року підтримала відкритий лист діячів культури, політиків і правозахисників із закликом до світових лідерів виступити на захист ув'язненого у Росії українського режисера Олега Сенцова й інших політв'язнів. Нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня та ювілейною медаллю «25 років незалежності України».

За свою проукраїнську позицію та діяльність оголошена персоною нон ґрата у Росії.

У свій перший візит до Чернівців Ребекка Гармс мала ряд зустрічей та публічних заходів, під час яких було обговорено широке коло проблем – від розвитку спільного європейського простору до організації життя ВПО на території області.
На зустрічі політикині з ректором університету професором Романом Петришиним вдалося обговорити актуальні питання українського сьогодення та взаємодії у рамках гуманітарної діяльності.

Відбулася відкрита зустрічі зі студентами факультету історії, політології та міжнародних відносин, юридичного та економічного факультетів у Червоній залі університету, під час якої пані Ребекка розповіла про досвід парламентської діяльності, участь в організації та здійсненні активної гуманітарної підтримки України у ЄС, відповіла на питання про основні тенденції розвитку міжнародних відносин в умовах російської агресії.

Відділ міжнародних зв’язків університету організував зустрічі політикині з представниками органів влади та місцевого самоврядування – заступницею начальника Чернівецької ОВА А. Атаманюк, головою Чернівецької облради О. Бойко та заступником М. Павлюк, міським головою Чернівців Р. Клічук. Там обговорювали російсько-українську війну та майбутню відбудову України.
Р. Гармс мала можливість відвідати волонтерський центр ЧНУ та університетські гуртожитки, де проживають переселенці. Також побувала в шелтері св. Ольги у Лужанах і поспілкувалася з ВПО, які прибули на Буковину з різних куточків України. На завершення свого візиту гостя мала розмову з представниками неурядового сектору у Резиденції молоді. Серед основних результатів – розвиток співпраці у напрямку посилення гуманітарної допомоги Україні.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності