Перейти до основного вмісту
Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав університет

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній вдруге відвідав Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 29 жовтня. Біля воріт університету його зустріли ректор Роман Петришин, голова Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк, інші представники органів місцевого самоврядування, священнослужителі, співробітники, студенти університету та інші віряни.

Блаженніший Епіфаній провів Божественну літургію в храмі Трьох Святителів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. На Службі Божій вшанували пам’ять загиблих Героїв України. Всі разом молилися за справедливий мир і Перемогу Українського народу над загарбником.

Після завершення богослужіння Блаженніший Епіфаній вручив духовні нагороди. Серед нагороджених також були співробітники та студенти нашого університету. Зокрема: настоятель університетського храму Трьох Святителів протоієрей Микола Щербань, Михайло Свердан, працівниця господарської служби університету Любов Юрчук, студенти університету Михайло Мілешкін та Андрій Капаци.

Благословенними грамотами були нагороджені 8 воїнів Збройних сил України. Двоє військових отримали з рук Блаженнішого Епіфанія медалі Святого Великомученика Юрія Переможця.

На особистій зустрічі ректор та Блаженніший Епіфаній обговорили значення підготовки випускників Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича за освітньо-професійною програмою «Богослов’я» для розбудови українського суспільства та Православної церкви України.

  • Митрополит Київський Епіфаній
    Ми разом зібрані у храмі на молитві. Від звичайного мирянина, до предстоятеля. І разом ми складаємо єдине тіло Української церкви. Ми боремося за те, щоб в Україні всі православні об’єдналися навколо нашого міста Києва, навколо київського престолу. Бо на жаль є ще ті, які до кінця не усвідомили і не зрозуміли, що проповідь ідеології «руского міра» є руйнівною і вбивчою.
    Митрополит Київський Епіфаній
    Блаженніший Митрополит Київський і всієї України
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності