Перейти до основного вмісту
"Біохімічна лабораторія життя" на науковому фестивалі Lviv Open Lab

13 травня кафедра біохімії та біотехнології ННІБХБ за ініціативи Ради молодих вчених Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича взяла активну участь у науковому фестивалі Open Lab, що відбувався Львові.

Організаторами молодіжного простору стали Lviv Open Lab. Цьогорічний фестиваль влаштовували в межах проєкту «Трамплін до рівності», що реалізується Фондом Народонаселення ООН в Україні у партнерстві з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України за фінансової підтримки посольства Швеції в Україні.

Кафедра біохімії та біотехнології представила програму «Біохімічна лабораторія життя», під час якої всі охочі мали можливість експериментувати. Для відвідувачів локації наука стала доступною та видимою у звичних речах.

Гості фестивалю мали змогу відчути себе юними науковцями та самостійно провести захоплюючі реакції на якісне виявлення пігментів та біологічно активних речовин у продуктах харчування; ознайомитися з принципами методів імунохроматографічного визначення антитіл до Helicobacter pylori та збудників гепатиту В і С із серії «Лабораторія в кишені».

Найбільшу зацікавленість серед відвідувачів наукового фестивалю ОL викликала можливість виміряти рівень сатурації кисню за допомогою методу пульсоксиметрії та концентрації глюкози в крові експрес-методом за допомогою глюкометра.

На заході було представлено власноруч сконструйований лабораторний фотобіореактор для культивування мікроводостей та презентовано основні принципи роботи на ньому.

Приємні емоції викликала зустріч із колегами кафедри біохімії Львівського національного університету імені Івана Франка.

Враховуючи те, що лозунг фестивалю «Наука перемагає!», щиро віримо, що в кожного із нас є свої унікальні ідеї, які дають поштовх до нових викликів сьогодення, а інтелектуальна молодь стане драйвером формування успішної науки у вільній незалежній Україні.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності