Перейти до основного вмісту
19 березня: День народження Ліни Костенко, Почесного доктора університету

19 березня видатна українська поетеса-шістдесятниця письменниця та дисидентка Ліна Василівна Костенко відзначає День народження. Академічна спільнота та студентство  Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича щиро вітає пані Ліну, Почесну докторку університету з Днем народження!

Ліна Костенко – це не просто ім'я, це – символ української літератури, взірець духовності та незламності. Її творчість – це неоціненний внесок у розвиток української культури. Твори Ліни Костенко, такі як «Проміння землі», «Мандрівки серця», «Маруся Чурай», «Скіфська балада» стали невід'ємною частиною української культурної спадщини.

За свою багатогранну творчість Ліна Костенко здобула численні нагороди, в тому числі Шевченківську премію, Премію Антоновичів, Орден князя Ярослава Мудрого, Орден Почесного легіону.

Для Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – це велика честь, адже Ліна Костенко є Почесним доктором університету. Це звання їй було присвоєно у 2002 році за значний внесок у розвиток української літератури, велику громадсько-просвітницьку і наукову роботу, зміцнення міжнародних культурних контактів.

Внесок Ліни Костенко в українську культуру, поширення етнічних цінностей та погляд на вічно живу історію нашого народу безумовно вплинув на майбутнє розвитку національного мистецтва загалом. Її твори – це джерело мудрості, сили та єднання для українського народу. 

Сьогодні ми бажаємо Ліні Костенко міцного здоров'я, творчого натхнення, довгих років життя та нових шедеврів!

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності