Перейти до основного вмісту
Зустріч з учасниками проєкту "Залізна зміна"

19 квітня відбувся інтерактивний захід для учнівської молоді України в рамках унікального соціального проєкту «Залізна зміна», організаторами якого виступили викладачі кафедри історії України доцентка Світлана Герегова та асистент Назарій Христан.

Серед учасників проєкту, створеного АТ «Укрзалізниця» спільно із ФСК «Локомотив-Київ», діти середнього та старшого шкільного віку, котрі внаслідок російської агресії та військових дій втратили домівку чи батьків, діти з родин залізничників, які загинули під час роботи евакуаційних потягів, вимушено переміщені з тимчасово окупованих територій, соціально-незахищені, діти військовослужбовців, сироти або напівсироти з різних куточків України, котрі мають високі досягнення у навчанні.

Зі вступним словом до присутніх звернулась доцентка Світлана Герегова, наголосивши на важливості знань з історії та культури України для формування національної свідомості в учнівської молоді, що є надзвичайно актуальним у сучасних умовах повномасштабної війни рф проти України.

Асистент Назарій Христан провів змістовну лекцію-презентацію на тему: «Справжня історія Київської Русі, де росії не було і не могло бути!» із врахуванням вікової категорії слухачів, акцентуючи увагу на важливості матеріалів з грамотним висвітленням історичного минулого українського народу. Після лекції була проведена вікторина з розіграшом призів для найактивніших її учасників.

Слухачі з надзвичайним інтересом сприйняли представлені унікальні артефакти з колекції археологічної лабораторії факультету історії, політології та міжнародних відносин, віднайдені на території Буковини, а також експозиційні видання для дітей та юнацтва із фондів рідкісної книги Наукової бібліотеки нашого університету, що репрезентують самобутність української національної культури.

Наприкінці зустрічі, яка відбулася у дружній, невимушеній атмосфері, слухачі поділились новими враженнями від презентованого матеріалу з історії України та відвідування Архітектурного ансамблю Резиденції митрополитів Буковини і Далмації. Всі учасники проекту отримали на пам’ять сувеніри із зображенням Резиденції та смаколики. Захід, що був проведений для учнівської молоді із різних куточків України із просвітницькою метою, носив також профорієнтаційний характер.

Зустріч з учасниками проєкту "Залізна зміна"
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності