Перейти до основного вмісту
Зустріч директора Українського наукового інституту зі студентами та викладачами університету

6 травня на факультеті історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича директор Українського наукового інституту Гарвардського університету (США), професор Сергій Плохій провів у очно-дистанційному режимі заняття зі студентами-міжнародниками. Мета зустрічі полягала у поглибленні знань студентів з курсу професора кафедри міжнародних відносин та суспільних комунікацій Юрія Макара «Україна та українці у світі».

Гість виголосив доповідь про діяльність інституції, очолюваної ним, спрямованої на допомогу Україні у відстоюванні державного суверенітету, який намагається зламати путінська росія, розв’язавши проти нашої держави повномасштабне вторгнення у лютому 2022 року, чому передувало захоплення українських Криму і Донеччини ще 10 років тому.

Доповідь професор ілюстрував своїми публікаціями, зокрема книгою «Російсько-українська війна: повернення історії», опублікованою 2023 року у США англійською, а в Україні – українською мовами.

Зустріч тривала повних дві астрономічні години та набрала загальноукраїнського масштабу, оскільки до неї долучилися студенти та викладачі інших університетів – Волинського, Дніпровського, Луганського, Львівського, Миколаївського, Прикарпатського, а також Острозької академії.

Присутніх привітали декан факультету історії, політології та міжнародних відносин професор Олександр Добржанський і заступник голови Чернівецької обласної ради, доцент Михайло Павлюк.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності