Перейти до основного вмісту
Засідання Вченої ради університету (25.03.2024)

У понеділок, 25 березня, о 14:30 в Червоній залі відбудеться засідання Вченої ради Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Порядок денний:

1. Звіт за підсумками наукової та науково-технічної діяльності Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича за 2023 р. (проректор з наукової роботи Андрій САМІЛА).

2. Стратегічні напрями діяльності Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича з популяризації академічної доброчесності (голова постійної комісії Вченої ради з питань академічної доброчесності, правових засад діяльності та регламенту, декан факультету іноземних мов Ірина ОСОВСЬКА).

3. Присвоєння вчених звань професора та доцента (учений секретар Наталія ЯКУБОВСЬКА):

3.1. Присвоєння вченого звання професора (учений секретар Наталія ЯКУБОВСЬКА):
– Угрину Дмитру Іллічу по кафедрі комп’ютерних наук.

3.2. Присвоєння вченого звання доцента (учений секретар Наталія ЯКУБОВСЬКА):
– Батринчук Зоряні Романівні по кафедрі англійської мови;
– Бурці Альоні Валентинівні по кафедрі приватного права;
– Д’яченко Лілії Іванівні по кафедрі програмного забезпечення комп’ютерних систем;
– Молдовану Андрію Дмитровичу по кафедрі теорії та методики фізичного виховання і спорту;
– Мудрій Олені Василівні по кафедрі іноземних мов для природничих факультетів;
– Тоненчук Тетяні Василівні по кафедрі іноземних мов для природничих факультетів;
– Шумейко Ользі Володимирівні по кафедрі комунікативної лінгвістики та перекладу.

4. Обрання за конкурсом на посаду професора кафедри біохімії та біотехнології Михайла Марковича Марченка (голова конкурсної комісії, декан економічного факультету Руслан БІЛОСКУРСЬКИЙ).

5. Різне.

5.1. Затвердження положень щодо виборів ректора (голова організаційного комітету з проведення виборів, завідувач кафедри бізнесу та управління персоналом Юрій ЛОПАТИНСЬКИЙ):

5.1.1. Положення про порядок обрання ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (голова організаційного комітету з проведення виборів, завідувач кафедри бізнесу та управління персоналом Юрій ЛОПАТИНСЬКИЙ);

5.1.2. Положення про організаційний комітет з проведення виборів ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (голова організаційного комітету з проведення виборів, завідувач кафедри бізнесу та управління персоналом Юрій ЛОПАТИНСЬКИЙ);

5.1.3. Положення про виборчу комісію з проведення виборів ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (голова організаційного комітету з проведення виборів, завідувач кафедри бізнесу та управління персоналом Юрій ЛОПАТИНСЬКИЙ);

5.1.4. Положення про порядок обрання представників з числа штатних працівників, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками, для участі у виборах ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (голова організаційного комітету з проведення виборів, завідувач кафедри бізнесу та управління персоналом Юрій ЛОПАТИНСЬКИЙ).

5.2. Відзначення викладачів університету з нагоди Дня науки (проректор з науково-педагогічної роботи з питань навчально-виховного процесу Тамара МАРУСИК).

5.3. Затвердження Положення про куратора академічної групи Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (проректор з науково-педагогічної роботи з питань навчально-виховного процесу Тамара МАРУСИК).

5.4. Затвердження Положення про проєктний офіс Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича «UNITA Project Office» (проректор з наукової роботи Андрій САМІЛА).

5.5. Про підтримку кандидатури доктора філософських наук, професора, ректора Львівського національного університету імені Івана Франка Володимира Петровича Мельника на вакантну посаду дійсного члена (академіка) НАН України зі спеціальності «Філософія науки» по Відділенню історії, філософії та права Національної академії наук України (декан філологічного факультету Борис БУНЧУК).

5.6. Затвердження Положення про Комісію з питань біоетики наукових досліджень у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича (директор навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів Руслан БЕСПАЛЬКО).

5.7. Затвердження Положення про віварій у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича (директор навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів Руслан БЕСПАЛЬКО).

5.8. Внесення змін до Положення про органи студентського самоврядування Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (голова студентського парламенту, студент 4 курсу економічного факультету Олександр ФИСЮК).

5.9. Затвердження Положення про архів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (учений секретар Наталія ЯКУБОВСЬКА).

5.10. Утворення разових спеціалізованих вчених рад для проведення захисту дисертаційних робіт (учений секретар Наталія ЯКУБОВСЬКА):

5.10.1. Утворення разової спеціалізованої вченої ради для проведення захисту дисертаційної роботи аспіранта кафедри молекулярної генетики та біотехнології Каравана Володимира Васильовича на тему «Вплив дієти на біомаркери стресу у Apis mellifera» для здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 09 «Біологія» за спеціальністю 091 «Біологія» (учений секретар Наталія ЯКУБОВСЬКА);

5.10.2. Утворення разової спеціалізованої вченої ради для проведення захисту дисертаційної роботи аспіранта кафедри кореляційної оптики Курищука Сергія Івановича на тему «Тонкі плівки оксиду міді, вуглецевих і вуглецевмісних матеріалів та гетероструктури на їх основі» для здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 10 «Природничі науки» за спеціальністю 104 «Фізика та астрономія» (учений секретар Наталія ЯКУБОВСЬКА);

5.10.3. Утворення разової спеціалізованої вченої ради для проведення захисту дисертаційної роботи аспірантки кафедри прикладної математики та інформаційних технологій Токарєвої Катерини Анатоліївни на тему «Гібридні та ансамблеві методи та моделі машинного навчання прогнозування фінансових часових рядів» для здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 11 «Математика та статистика» за спеціальністю 113 «Прикладна математика» (учений секретар Наталія ЯКУБОВСЬКА).

5.11. Затвердження рішень комісії Вченої ради з навчально-методичної роботи (голова комісії Вченої ради з навчально-методичної роботи, декан факультету математики та інформатики Ольга МАРТИНЮК).

5.12. Внесення змін до річного кошторису та плану використання бюджетних коштів на березень 2024 р. за КПКВ 2201160 (начальник планово-фінансового відділу Наталія КОБІТОВИЧ).

5.12. Про рекомендації до друку з грифом «Рекомендовано Вченою радою Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича» (учений секретар Наталія ЯКУБОВСЬКА):

– навчального посібника «Техніка лабораторних досліджень в екології» авторів Т.В. Филипчук, В.І. Буркута (високий рівень оригінальності 100%, схожість 0%, вилучень 3,79%);

– монографії «Розвиток малого аграрного підприємництва в умовах інституційних змін» авторів Ю. Лопатинського, М. Гуменюк, Д. Неміша (високий рівень оригінальності 96,59%, схожість 3,41%, вилучень 17,2%);

– збірника тестових завдань для підготовки до фахових іспитів «Хімія 2.0» авторів О.В. Скрипської, Ю.М. Андрійчук, О.С. Лявинця, П.М. Фочука, В.Г. Іваніцької, О.В. Копача, Б.Б. Халавки, Є.В. Вержак, І.М. Кобаси, М.М. Воробець, А.В. Сачко (високий рівень оригінальності 100%, схожість 0%, вилучень 9,23 %);

– навчального посібника «Методологія та організація наукових і прикладних досліджень у маркетингу» автора І.Б. Бабух (високий рівень оригінальності 100 %, схожість 0%, вилучень 11,5 %).

– навчально-методичного посібника «Основи ерготерапії: синергетичні виміри» авторів А.В. Бочарова, Л.Г. Доцюк, Є.В. Назимок, О.Р. Войцеховської (рівень оригінальності 85,3 %, схожість 14,7%, вилучень 4,47 %);

– навчально-методичного посібника «Наукові дослідження в ерготерапії: міждисциплінарний підхід» авторів А.В. Бочарова, Л.Г. Доцюк, Р.В. Слухенської, В.І. Маланій (високий рівень оригінальності 100%, схожість 0%, вилучень 3,52 %).

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності