Перейти до основного вмісту
Візит представників Міністерства цифрової трансформації України до університету

27 березня до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича завітали представники Міністерства цифрової трансформації України.

Зустріч була організована за ініціативи профільного об’єднання  IT-фахівців — ГС "Чернівецький ІТ Кластер" з метою налагодження співпраці та проводилась у два етапи. Модератором зустрічі виступив ректор університету - Роман Петришин.

Делегація була у складі:

  • Олександр Борняков (заступник Міністра цифрової трансформації);
  • Наталія Денікеєва (Директор директорату розвитку ІТ-індустрії, керівниця проєктного офісу Дія.City);
  • Олексій Добронравов (legal-lead проєкту Дія.City);
  • Діана Ракус (керівниця експертної групи із залучення інвестицій);
  • Іуліанія Новікова (керівниця напряму онбордингу в Дія.City);
  • Денис Перевезій (юрист з бронювання у Дія.City);  
  • Анна Кірюхіна (комунікаційний менеджер Дія.City).

Першим етапом зустрічі було представлення освітніх проєктів з керівництвом університету та із завідувачами спеціалізованих кафедр, де обговорили цілі та суть проєкту Diia City, особливості податкової системи, алгоритм бронювання ІТ-спеціалістів, перспективи розвитку ІТ галузі в регіоні та інфраструктурні проєкти.

Після обговорення представники Міністерства організували презентацію для студентів університету на тему “Можливості розвитку стартапів”. Упродовж презентації розглядались питання про роль IT-індустрії в економіці України, можливості створення бізнесу в умовах війни та економічне майбутнє нашої країни, а також як Україні стати країною стартапів.

Візит представників Міністерства цифрової трансформації України  допоміг краще зрозуміти перспективи та можливості розвитку цифрової галузі в Україні через обговорення технологічних трендів, державної  підтримки нових стартапів та викликів, які стоять перед цією сферою діяльності.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності