Перейти до основного вмісту
Відкрита лекція для студентського гуртка «Методичні студії»

24 квітня в рамках роботи студентського гуртка «Методичні студії», що функціонує на факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, відбулась онлайн-зустріч з кандидаткою історичних наук, педагогинею Ольгою Івченко, яка є авторкою шкільного підручника з всесвітньої історії та низки навчальних посібників.

Організатором та модератором заходу була кандидатка історичних наук, доцент кафедри історії України ЧНУ, гарант ОП Середня освіта (Історія) Ганна Скорейко. Слухачами стали студенти 3 та 5 курсів спеціальності «Середня освіта (Історія)».

Пані Ольга пояснила студентам переваги НУШ, показала особливості роботи вчителя історії в умовах пілотного впровадження цієї нової системи в середній школі. Особливий інтерес представила презентація підручника Всесвітня історія для 7 класу. Тут пані Ольга детально зупинилася на способах вивчення різноманітного та різножанрового матеріалу, вміщеного в підручнику. Особливе зацікавлення студентів викликали форми контролю роботи та оцінювання знань учнів. Крім того, для майбутніх вчителів стала корисною детальна характеристика компетентнісного підходу в роботі вчителя історії. 

Окрему вдячність слухачів заслужило те, що Ольга Степанівна як науковець та практикуючий вчитель поділилася власними винаходами та ефективними навчальними технологіями та методами, які вона активно застосовує у своїй педагогічній практиці. Актуальними в наших умовах стають групові дослідницькі завдання та індивідуальна робота з учнями, проєктна діяльність, інтерактивна модель навчання тощо. Педагогиня розповіла про інноваційні методи навчання, зокрема інтерактивні картки, ігри ролей, мультимедійні презентації, проведення різноманітних проєктів, які дозволяють розвивати критичне мислення та креативність учнів тощо.

Також лекторка звернула увагу на проблеми, з якими найчастіше стикаються вчителі у своїй педагогічній діяльності, та навела приклади їхнього вирішення. 

Наприкінці зустрічі студенти висловили подяку за організацію та проведення заходу, а також мали змогу поставити питання та поспілкуватись з пані Ольгою. Отримані знання стануть надійною базою не тільки під час проходження студентами педагогічної практики, але й для формування висококваліфікованих конкурентоспроможних педагогів. 

Відкрита лекція для студентського гуртка «Методичні студії»
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності