Перейти до основного вмісту
Відбувся День відкритих дверей на філологічному факультеті

25 квітня на філологічному факультеті відбувся профорієнтаційний онлайн-захід «День відкритих дверей», який розпочався хвилиною мовчання за полеглими в російсько-українській війні. На заході були присутні старшокласники та вчителі ЗЗСО Чернівецької області та м. Заліщинки Тернопільської області. 

Декан філологічного факультету, доктор філологічних наук, професор Борис Бунчук окреслив переваги здобуття вищої освіти саме на філологічному факультеті, детально ознайомивши учасників зустрічі зі спеціальностями, за якими факультет проводить підготовку здобувачів вищої освіти.

Заступник декана з наукової роботи та міжнародних зв’язків, доцент Ярослав Редьква у своєму виступі охопив весь спектр міжнародної діяльності факультету, зокрема мовив про можливості отримання подвійного диплома, про програми мобільності в рамках Еразмус+, а також розлого схарактеризувати специфіку нової спеціальності – «Філологія (слов’янські мови та літератури (переклад включно), перша – польська».

Завідувачі кафедр сучасної української мови (проф. Світлана Шабат-Савка), румунської та класичної філології (доц. Крістінія Паладян), журналістики (доц. Любов Василик) ознайомили слухачів з особливостями відповідних кафедральних спеціальностей.   
 
Модераторка заходу – заступниця декана з навчально-виховної роботи, доцент Лариса Маркуляк розповіла про волонтерську роботу на факультеті, яка особливо посилилася під час повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Голова студентського парламенту факультету Наталія Захарюк та заступниця голови студпрофбюро Юлія Константинюк наголосили на важливості студентського самоврядування, виокремивши посутні напрямки діяльності студентів під час війни (участь у волонтерському русі, проведення патріотичних заходів зі збором коштів на потреби ЗСУ тощо). 

Впродовж онлайн-зустрічі охочі ставили питання до керівництва факультету.

На завершення заходу очільники факультету побажали абітурієнтам зробити правильний крок у виборі спеціальності, бути впевненими у неодмінній перемозі нашої України. 

Відбувся День відкритих дверей на філологічному факультеті
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності