Перейти до основного вмісту
В Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відкрито Проєктний офіс «UNITA Project Office»!

Надзвичайно важливим у контексті реалізації інноваційних ідей, активного розвитку наукового потенціалу, залучення до програм мобільності здобувачів вищої освіти та співробітників Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича є розширення можливостей проєктної та грантової діяльності. 

Вже понад рік досить активно до різних форм співпраці долучається наш університет, який єдиний в Україні, з червня 2022 р. є асоційованим членом Альянсу європейських університетів UNITA. Варто зазначити, що до складу Альянсу входить 12 університетів (по два – з Франції, Румунії, Італії, Іспанії та Португалії та по одному асоційованому члену – зі Швейцарії й України). 

Керівництво університету неодноразово брало участь у різноманітних  заходах, під час яких приймалося чимало стратегічних рішень щодо актуальних завдань функціонування консорціуму та обговорювалися  шляхи  віднайдення прогресивних, результативних можливостей популяризації наукового та освітнього потенціалу університетів Альянсу. Тісна співпраця університетів консорціуму уможливлює залучення до спільної координаційно-організаційної роботи як науково-педагогічних працівників університету, так і співробітників науково-дослідної частини та відділу міжнародних зв’язків. 

З метою пошуку нових корисних для університету партнерів за наказом ректора створено Проєктний офіс Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича «UNITA Project Office». Його очолила доцентка кафедри філософії та культурології Ірина Горохолінська.

4 квітня за ініціативи проректора з наукової роботи Андрія Саміли відбулась перша робоча зустріч команди Проєктного офісу з координаторами наукових хабів – віртуальних дослідницьких кооперацій представників усіх 12 університетів-партнерів UNITA, під час якої відбувався обмін досвідом щодо специфіки, картографування тематики науково-дослідницької роботи в університетах та дослідницьких центрах, задля віднайдення спільних наукових інтересів та напрацювання реальних проєктних заявок з метою підтримки консолідованих досліджень. Обговорювалися переваги й можливості співпраці як найближчим часом, так і у перспективі, йшлося зокрема про початок подачі заявок на мінігранти в межах консорціуму UNITA - Starting Grants, а також об’єднання в межах хабів у дослідницькі групи для підготовки заявок на програми Horizon Europe. Крім того, акцентувалася увага на певних ризиках, що можуть спіткати українських дослідників, з огляду на деякі обмеження, пов'язані з агресією рф в Україні та певних процедурних моментах, які долає Україна на шляху євроінтеграції. Після окреслення перспектив співпраці та конструктивних дискусій було домовлено про регламент подальших кроків спільної діяльності.

В Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відкрито Проєктний офіс «UNITA Project Office»!
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності