Перейти до основного вмісту
Участь викладачів університету в семінарі для публічних службовців

11 – 12 квітня у Чернівцях пройшов семінар для публічних службовців в рамках проєкту «Ефективна взаємодія органів публічного управління та інститутів громадянського суспільства як основа демократичної стійкості в контексті європейської та євроатлантичної інтеграції: транскордонний досвід Україна – Румунія – Республіка Молдова».

Проєкт реалізує Чернівецький регіональний центр підвищення кваліфікації за підтримки Фонду Ганса Зайделя в Україні (Hanns Seidel Stiftung Ukraine) Перший день навчання відбувався в режимі онлайн, головним чином за участю закордонних промовців-експертів, а другий – наживо. Після вступного слова Миколи Ярмистого, директора Чернівецького регіонального центру підвищення кваліфікації, кандидата наук з державного управління, перед учасниками заходу виступили викладачі кафедри політології та державного управління:

  • Ротар Наталія Юріївна – професор кафедри політології та державного управління факультету історії, політології та міжнародних відносин, заступник директора Науково-дослідницького інституту європейської інтеграції та регіональних досліджень (НДІ ЄІРД) Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, доктор політичних наук. Тема виступу «Моделі і стратегії взаємодії органів публічного управління та інститутів громадянського суспільства в контексті європейської інтеграції України, Румунії та Молдови».
  • Нечаєва-Юрійчук Наталія Вікторівна – доцент кафедри політології та державного управління факультету історії, політології та міжнародних відносин, зав. лабораторії сучасних етнополітичних досліджень НДІ ЄІРД Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, кандидат історичних наук. Тема її виступу «Особливості міждержавної взаємодії у прикордонні: роль громадських ініціатив в умовах війни».
  • Круглашов Анатолій Миколайович – завідувач кафедри політології та державного управління факультету історії, політології та міжнародних відносин, директор НДІ ЄІРД Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, професор, доктор політичних наук. Тема виступу «Європейська та євроатлантична солідарність України, Румунії та Молдови в час випробувань російською агресією: досвід і завдання публічного управління».

Учасники семінару брали активну участь в обговорені цих та інших виступів, отримали важливі нові звання та поглибили своє розуміння тих проблем. які обговорювалися на цьому змістовному і цікавому заході. Навчання надало змогу представникам місцевих органів влади та інститутів громадянського суспільства побачити нові шляхи розв'язання проблем прозорості влади й використання механізмів взаємодії органів публічного управління та громадськості. Важливо, що кафедра політології та державного управління та НДІ ЄІРД не обмежується лише підготовкою майбутніх і вже чинних державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, але й бере активну участь у підвищенні їх професійної кваліфікації й фахового рівня.

Дякуємо нашим давнім партнерам із Регіонального центру підвищення кваліфікації та Фонду Ганса Зайделя в Україні за співпрацю та постійну близьку й плідну взаємодію!

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності