Перейти до основного вмісту
Просвітницький захід «Бути українцем сьогодні» з Олексієм Гнатковським

20 квітня в Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся просвітницький захід економічного факультету «Бути українцем сьогодні» з Олексієм Гнатковським. Захід організований за підтримки Центру культури і дозвілля студентів університету.

Олексій Гнатковський – це зірка сучасного українського кінематографа і театру, режисер, громадський діяч, просвітник, автор фільму «Довбуш», голос радіо диктанту національної єдності 2024, амбасадор проєкту Суспільного «Як українці українською заговорили». Окрім цього на сьогодні він також Заслужений артист України, який збирає повні зали на свої вистави, створив разом зі своєю дружиною Ольгою благодійний фонд «Ukraine-foundation.org», який усебічно підтримує Збройні Сили України та внутрішньо переміщених осіб.

На зустрічі було все: розмови про складні теми, висвітлені зрозумілою мовою; дотики до болючих проблем нашого часу; сповнені сміху моменти, коли гість чудово розважав аудиторію; і моменти, коли серйозні питання викликали сльози, а відповіді гостя надавали натхнення й силу. Усі були занурені в атмосферу подій: від викладачів і студентів до батьків, друзів та випускників факультету. Бо насправді, ми всі об'єднані спільними цінностями сім'ї та родини!

Наш гість вирішив використати подаровану картину з українськими колосками, як предмет для лота на благодійному аукціоні, який планується в Канаді. Це знову підкреслює дивовижні ідеї та ініціативи Олексія Гнатковського, якими ми захоплюємося!

І, об’єднані потужною метою, на заході спільними зусиллями викладачів та студентів економічного факультету зібрали 62 500 грн на придбання дронів для ЗСУ. Зібрані кошти передано капелану, волонтеру, отцю Василю Гасинцю. Кошти передав студент Андрій Білак (староста 376 групи кафедри бізнесу та управління персоналом), чий батько Віталій Миколайович Білак від початку великої війни в складі 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка на Бахмутському напрямку!

Слава Україні — Героям слава!

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності