Перейти до основного вмісту
Презентація політичного дослідження питань Молдови

Молдова стала однією з першою пострадянських держав, які зазнали на собі вплив і значення агресивної російської ретроімперської політики.Частина Молдови (РМ) фактично окупована російськими військами донині, які становлять загрозу як РМ, так і Україні. Тому для українських політиків, суспільства в цілому та дослідників зокрема так важливо розуміти процеси у наших сусідів, адекватно протидіяти російським намаганням дестабілізувати РМ, а через неї створити додаткові проблеми для нас і Європи.

Питанням сценаріїв майбутніх виборів у Молдові було присвячено дослідження, яке презентував 21 березня його співавтор Руслан Рохов - аспірант кафедри політології та державного управління Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Доповідь мала на меті розкрити результати дослідження на тему «Сценарії політичних подій у Молдові та їх значення для двосторонніх українсько-молдовських взаємин: 2024 – 2025». У презентації були детально розглянуті основні тенденції розвитку політичних процесів у сусідній державі, можливі сценарії їх майбутнього та їх значення для України.

В обговоренні доповіді взяли участь як науковці, що цікавляться цією проблематикою, так і студенти.

Захід відбувся за підтримки Чернівецької обласної Ради. Його роботу модерував науковий керівник доповідача – проф. Анатолій Круглашов, зав. кафедри політології та державного управління, директор НДІ європейської інтеграції та регіональних досліджень нашого університету.

Презентація політичного дослідження питань Молдови
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності