Перейти до основного вмісту
Перестало битися серце Явкіна Вячеслава...

24 квітня перестало битися серце Явкіна Вячеслава Григоровича. Колектив Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича висловлює щирі співчуття рідним і близьким у зв’язку із цією важкою втратою. Висловлюємо щирі слова співчуття, поділяємо біль втрати та підтримуємо в годину скорботи… Вічна пам’ять!

Явкін Вячеслав Григорович – кандидат географічних наук, доцент кафедри географії та менеджменту туризму. З 2005 р. впродовж 10 років очолював кафедру географії та менеджменту туризму.

Народився 29 вересня 1951 року в місті Кутаїсі (Грузія). Навчався в Чернівецькому державному університеті імені Юрія Федьковича на географічному факультеті (1968-1973 рр.). Після закінчення університету працював інженером-гідрологом у Варзобській гідрографічній партії (Памір). Закінчив аспірантуру ГГІ (Ленінград). З 1977 р. працював в Чернівецькому національному університеті на посадах інженера, старшого інженера, асистента на природничих кафедрах географічного факультету, а з 1998 року доцентом кафедр географії та картографії України та гідроекології. Зарахований до докторантури ОДЕКУ з 2002 р. по 2006 р. з відривом від виробництва (науковий консультант проф. Гопченко Є.Д.).

За головування Явкіна В. Г. кафедри географії та менеджменту туризму відбулося становлення спеціальності «Туризм». У 2008-2009 рр. був співвиконавцем спільного румунсько-українського проєкту «ROUA BUCOVINEI: культурне коріння, люди та місця, єдність традицій, природні туристичні атракції Буковини – транскордонна інтеграція між прикордонними регіонами Румунії та України». Партнери: Сучавський університет «Штефан чел Маре», Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

За науковим керівництвом захищено 5 кандидатських дисертацій протягом 2010-2015 рр.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності