Перейти до основного вмісту
Науковий семінар кафедри всесвітньої історії

12 квітня на факультеті історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся черговий науковий семінар кафедри всесвітньої історії в онлайн форматі. Це засідання було першим у цьому році з низки семінарів, присвячених 110-ї річниці початку Великої війни 1914 - 1918 рр.

Модератором семінару був завідувач кафедри всесвітньої історії, професор Олександр Сич. 

Основним доповідачем виступила аспірантка кафедри всесвітньої історії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Сюзанна Мотрук, яка досліджує участь британських жінок у роки Першої світової. Її доповідь, яка супроводжувалася підготовленою презентацією, стосувалася постаті Едіт Кавел - однієї з найвідоміших сестер милосердя та її місця в культурній пам’яті британського суспільства у ХХ – на початку ХХІ ст.

Після завершення виступу усі присутні мали можливість поставити запитання до доповідачки та поділитися власними міркуваннями. Зокрема, активну участь у цій частині роботи наукового семінару взяли асист. Микола Глібіщук, доц. Олександр Безаров, проф. Богдан Боднарюк, проф. Михайло Чучко та проф. Олександр Сич. На останок лекторка подякувала за надану можливість оприлюднити деякі результати свого дослідницького доробку та висловлені викладачами кафедри міркування й поради, які безперечно стануть їй у пригоді під час роботи над дисертацією.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності