Перейти до основного вмісту
Наші співробітниці відвідали тренінги від Альянсу європейських університетів Arqus

18 - 19 квітня співробітниці Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича взяли участь у другій серії тренінгів для українських університетів від Альянсу європейських університетів Arqus, що відбулася у Вроцлавському університеті.
 
Для учасників та учасниць п’яти українських університетів було запропоновано два воркшопи: „Вступ до програм мікро-кваліфікації“ та „Співробітники міжнародних відділів Arqus як лідери змін“.

Мікрокваліфікації (англ. microcredentials) - це стислі програми навчання, які складаються зазвичай із 3-х чи 4-х курсів і мають вузьку спрямованість. Здобуття мікрокваліфікації схоже на отримання диплома в університеті або коледжі, але в скороченому вигляді: тривалість таких програм варіюється від двох тижнів до одного року, навчання  може проводитися у форматі онлайн, офлайн та змішаному. В умовах сьогодення мікрокваліфікації можуть бути зіставлені в Україні з професійною перепідготовкою та підвищенням кваліфікації. Мікрокваліфікації виступають альтернативою чи доповненням до традиційного навчання в університеті, оскільки дозволяють отримати за короткий час нові компетенції.

Учасниці цього воркшопу Любов Водянка та Юлія Купець розробили та представили у ході роботи концепцію «Основи стартапу для колишніх військовослужбовців». Одна з найголовніших цілей такої мікрокваліфікації - адаптація військовослужбовців після військової служби.

Робота в другому воркшопі, до якого долучилися Христина Крилюк та Оксана Матійчук, передбачала обмін досвідом представників міжнародних відділів українських університетів та їх колег з Падуї і Ґранади. Під керівництвом соціальної медіаторки учасники та учасниці розмірковували про виклики та шанси інтернаціоналізації університетів, рефлексували про особисті ресурси та компетенції, можливості впливу та мережеву роботу. Одним із завдань було представити візію свого університету в майбутньому та описати кроки для досягнення бажаних змін.

Приємним доповненням інтенсивної дводенної роботи стали екскурсія по Вроцлаву та відвідування Рацлавицької панорами.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності