Перейти до основного вмісту
IV Міжнародний науково-спортивний конгрес студентів та молодих вчених

11-12 квітня на факультеті фізичної культури та здоровʼя людини Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся IV Міжнародний науково-спортивний конгрес студентів та молодих вчених «Актуальні питання фізичної культури, спорту та ерготерапії».

Ініціатором конгресу виступила кафедра фізичної культури та основ здоров’я. До організації конгрес долучилися також Ясський університет «Alexandru Ioan-Cuza University» (Румунія), Державний педагогічний університет імені Йона Крянге (Республіка Молдова), Хмельницький національний університет та Рада молодих вчених ЧНУ.

Участь у науково-спортивному форумі взяли науковці із провідних закладів вищої освіти України, зокрема з Києва, Харкова, Львова, Запоріжжя, Дніпра, Чернігова, Умані, Бучі, Слов’янська, Сум, Тернополя, Ужгорода, Івано-Франківська, Кам’янця-Подільського, Дрогобича; науковці із Польщі, Румунії, Молдови, Німеччини, Ізраїлю, Литви, Швеції. Загалом понад 160 учасників взяли участь у конгресі у різних форматах (онлайн та офлайн).

З вітальними словами до учасників конгресу звернулися представники, у тому числі й керівники закладів вищої освіти України та ближнього закордоння.

Після відкриття розпочалася робота пленарного засідання. Його модератором став декан факультету фізичної культури та здоров’я людини, професор Ярослав Зорій.

У рамках роботи засідання виступив Костянтин Мазур доктор Університету імені Адама Міцкевича (м. Познань, Польща) із доповіддю «Фізична культура і спорт у ЗВО Польщі».

Також цікавими були доповіді:

На основі емпіричних досліджень про розповсюджені міфи про сколіоз та наукове спростування: розгляд помилкових уявлень про причини, лікування та наслідки сколіозу з наукового погляду, розповів Віктор Толок, асистент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та домедичної допомоги Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Далі за сценарієм конгресу настав час для секційних засідань. Загалом було організовано роботу п’яти секцій, на яких розглянули тематику фізичної культури, фізичного виховання різних груп населення; питання здоров’язбережувальних технологій, фітнесу та рекреації; Олімпійського, професійного та паралімпійського спорту; інноваційних технологій професійної підготовки фахівців з фізичної культури, спорту, терапії та реабілітації; новітніх підходів застосування засобів реабілітації на сучасному етапі.

За результатами наукового форуму було видано збірник наукових статей та матеріали конгресу.

Другий день конгресу був проведений у формі представлення тьюторами практичної складової форуму. Учасникам конгресу була надана інформація щодо специфіки та впровадження інноваційних видів спорту, включених до програми НУШ у фізичній культурі і запропонована безпосередня участь у таких змаганнях за локаціями: тенісбол, алтимат фризбі, флорбол, текволі.

  • Ярослав Зорій
    «Впевнений, що результати наукових досліджень, презентовані в ході роботи конгресу, будуть гідно оцінені фахівцями, зможуть бути втілені у практику і стануть вагомим внеском у розвиток національного та міжнародного фізкультурно-спортивного й реабілітаційного руху. Бажаю нам всім мирного неба, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні та довгих мирних років життя у квітучій Україні!»
    Ярослав Зорій
    декан факультету фізичної культури та здоров’я людини
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності