Перейти до основного вмісту
IT Boot Camp: LNTU & CHNU

В період з 8 по 10 квітня студенти та викладачі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відвідали Луцький національний технічний університет та взяли участь у заходах IT Boot Camp: LNTU&CHNU.

Упродовж цих днів учасники заходів отримали неймовірні емоції та незабутні враження від знайомства з історичними надбаннями прекрасного міста Луцьк, мали можливість поспілкуватися зі студентською молоддю, зазирнути у світ науки та студентського дозвілля ЛНТУ, обмінятися досвідом, отримати нові знання та окреслити нові напрямки співпраці.

Програма заходів IT Boot Camp: LNTU&CHNU була надзвичайно насиченою та продуктивною. Початок візиту ознаменувався знайомством колективів обох університетів. Учасників IT Boot Camp привітала ректор ЛНТУ Ірина Вахович, про освітні програми та можливості факультету комп’ютерних наук та інформаційних технологій розповіла декан Інна Кондіус, а історією, розвитком та перспективами нашого університету поділилася заступник директора навчально-наукового інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук Маргарита Рождественська.

У ході обміну, науковці ЛНТУ та ЧНУ взяли участь в обговоренні програм внутрішньої мобільності у межах 12 (Інформаційні технології) та 17 (Електроніка, автоматизація та електронні комунікації) галузей знань. Основним спікером виступила начальник навчально-наукового центру ЛНТУ «Volyn Business Hub» Олена Вісин. Викладачі обох університетів обговорили освітні програми, що реалізуються в університетах, поділилися думками щодо подальшої взаємодії у форматі освітніх обмінів.

Тим часом студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича мали можливість ознайомитися з інфраструктурою ЛНТУ, побачити навчальні аудиторії, лабораторії та їх обладнання, інноваційні хаби, оновлений спорткомплекс та вуличний лекторій, де були проведені інші передбачені програмою заходи.

Нікого не залишив байдужим візит на одне з найпотужніших підприємств Волині  – ТОВ «Mint Innovation», що функціонує на базі Modern Expo. Привітав гостей і побажав молоді працювати та рухатися вперед директор Modern Expo Петро Пилипюк. На підприємстві провели екскурсію для гостей, під час якої фахівці компанії презентували інноваційні розробки.

Впродовж ІТ Boot Camp студенти прослухали тематичні лекції семи луцьких та чернівецьких науковців в очному та дистанційному форматах:

За підсумками плідної взаємодії представники ЛНТУ та ЧНУ підписали угоду про внутрішню мобільність здобувачів освіти. Сторони домовилися спільно діяти з метою об’єднання зусиль щодо реалізації внутрішньої академічної мобільності учасників освітнього процесу у ЗВО-партнерах, зокрема, навчання здобувачів першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти за програмами академічної мобільності.

Тож сподіваємось, що такого роду співпраця матиме продовження, студенти та викладачі наших закладів спільно працюватимуть над розвитком як запроваджених освітніх програм, так і освітніх закладів у цілому.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності